Характеристика даних нейровізуалізаційних досліджень у пацієнтів із посттравматичними розладами свідомості - Кулик, О.В. (Міжнародний медичний журнал, 2018)
Проаналізовано результати обстеження 220 хворих із посткоматозними порушеннями свідомості на різних стадіях її відновлення після тяжкої черепно-мозкової травми. З’ясовано клінічні кореляти стадій відновлення свідомості з даними рентгенівських комп’ютерно-томографічних досліджень. Виявлено, що динаміка стадійного відновлення свідомості залежить перш за все від вираженості дифузних органічних змін у головному мозку. Результати дослідження слід враховувати при виборі тактики і лікувальної стратегії на етапі реабілітації.