Кераміка середини ХІІІ століття з розкопок у Новгороді-Сіверському - Дудко, О. (Сiверянський лiтопис, 2019)
У статті розглянуто давньоруську кераміку середини ХІІІ століття з розкопок у Новгороді-Сіверському. Проаналізовано технологічні особливості формування вінець та їх орнаментацію. Описано новий тип вінець, що раніше не виявлявся.