Ефективність фізичної реабілітації хворих із кардіопульмональною патологією - Кочуєва, М.М.; Рубан, Л.А.; Тимченко, Г.А.; Рогожин, А.В.; Псарьова, В.Г.; Кочуєв, Г.І. (Міжнародний медичний журнал, 2018)
Подано результати дослідження впливу програми фізичної реабілітації на показники функції зовнішнього дихання та кардіогемодинаміки у хворих на хронічне обструктивне захворювання легень у поєднанні з гіпертонічною хворобою. Використання комплексу методів фізичної реабілітації на тлі базисної медикаментозної терапії сприяє більшій позитивній динаміці показників функцій зовнішнього дихання, параметрів систолічної та діастолічної функцій лівого шлуночка серця порівняно з їх динамікою у пацієнтів, які отримували тільки медикаментозне лікування.