Клініко-лабораторна характеристика аномальних маткових кровотеч пубертатного періоду - Новікова, А.А. (Міжнародний медичний журнал, 2018)
Визначено причини виникнення особливостей маткових кровотеч пубертатного періоду. Етіологічними факторами маткових кровотеч пубертатного періоду є дисгармонія фізичного і статевого розвитку, а також спадкова схильність до порушень менструального циклу. У дівчат-підлітків спостерігаються збільшення об’єму яєчників із розвитком фолікулярних кіст, гіперпластичні процеси і посилення кровотоку в ендометрії.