Тактика захисту нервової системи та внутрішніх органів від ішемічних пошкоджень при оперативних втручаннях із приводу гострого аортального синдрому - Бучнєва, О.В. (Міжнародний медичний журнал, 2019)
Проаналізовано 92 випадки лікування пацієнтів, оперованих із приводу гострого аортального синдрому. З метою інтраопераційного захисту головного мозку та внутрішніх органів хворого у кожному випадку застосовувався певний комплекс заходів: гіпотермія з додатковим локальним охолодженням голови, системна та роздільна перфузія. Перевагою пропонованої методики є безпечні умови проведення операційного лікування.