Досвід проведення системного тромболізису при ішемічному інсульті у хворих похилого віку - Симоненко, Г.Г.; Дубініна Л.В., Л.В.; Мокринський, Р.А.; Жогов, С.В.; Стефанюк, М.О. (Міжнародний медичний журнал, 2019)
Подано клінічні дані п’яти пацієнтів з ішемічним інсультом, яким було проведено системний тромболізис. Показано динаміку неврологічного статусу, проведену терапію з урахуванням супровідної патології, надано рекомендації при виписці з неврологічного відділення. Визначено, що тромболітична терапія дає змогу зменшити післяінсультний неврологічний дефіцит, збільшити функціональне відновлення і, таким чином, покращити якість життя у даного контингенту хворих.