Проблема нейрогенезу в умовах терапії нейрозапального/нейродегенеративного процесу - Черненко, М.Є. (Міжнародний медичний журнал, 2019)
Проаналізовано сучасні дані про нейродегенеративний та нейрозапальний процеси. З урахуванням знань про негативний вплив запального фактора на нейрогенез і адаптивні можливості нервової системи навіть мінімальні ознаки активного запалення в центральній нервовій системі (а також ситуація радіоактивно ізольованого синдрому) потребують призначення пульс-терапії глюкокортикостероїдами. Доповнення терапії з урахуванням концепції «керованої нейропластичності » може стати суттєвим внеском у систему лікувальних заходів нейрозапальних та нейродегенеративних захворювань центральної нервової системи.