Маркери ангіогенезу у хворих на гніздову алопецію - Сербіна, І.М. (Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України, 2019)
Показано дисбаланс маркерів ангіогенезу, який характеризується зміною вмісту VEGF, sVEGFR1, EGF та показників системи NO, що може створювати умови для розвитку ендотеліальної дисфункції, імунозапальних реакцій і свідчить про безпосереднє залучення їх у механізми формування гніздової алопеції. Отримані результати свідчать про те, що порушення стану ангіогенних факторів можуть розглядатися як потенційні терапевтичні мішені при гніздовій алопеції.