Роль допплерографії у діагностиці порушень гемодинаміки у хребетних артеріях при нестабільності та артрозі атлантоаксіального зчленування - Абдуллаєв, Р.Р. (Інститут проблем кріобіології і кріомедицини НАН України, 2019)
Показано можливості допплерографії в оцінці порушень гемодинаміки у хребетних артеріях у хворих із нестабільністю та артрозом атланто−аксіального зчленування. Встановлено, що у цих пацієнтів показники кровотоку у 3−му сегменті хребетної артерії достовірно відрізняються від таких у здорових людей. Порушення кровотоку виявляються у зниженні максимальної систолічної швидкості та збільшенні індексу резистентності, особливо яскраво при проведенні функціональних навантажень у вигляді ротаційних рухів голови.