До питання про верхню хронологічну межу світлоглиняних вузькогорлих амфор типу Шелов D - Діденко, С.В. (Археологія і давня історія України, 2015)
У статті розглядається хронологія світлоглиняних вузькогорлих амфор типу Шелов D. В якості ключових комплексів використані поховання пізньосарматського могильника Градешка, кримського некрополя Дружне та черняхівського могильника Оселівка.