Е.Р. фон Штерн — дослідник античної археології Північного Причорномор’я (кін. XIX — поч. XX ст.) - Кузьміщев, О.Г. (Археологія і давня історія України, 2015)
У статті розглядається наукова діяльність відомого вченого-антикознавця кінця XIX – початку XX ст. Ернста Романовича фон Штерна (1859-1924), подається його наукова біографія.