Ще раз до питання про одноактність зведення скіфських курганів - Болтрик, Ю.В. (Археологія і давня історія України, 2015)
У статті розглядається питання послідовності спорудження бічних могил в скіфських курганах. Помилкова оцінка стратиграфічних позицій цих могил призводить до спотворення внутрішньої хронології цих пам’яток. Зрозуміти ситуацію з бічними могилами допомагає встановлення факту існування первісного обвалування місця похорону. На прикладі Гайманової Могили спростовується помилкова оцінка бічних могил як впускних.