Зображення птахів на довгих пластинах головних уборів - Ліфантій, О.В. (Археологія і давня історія України, 2015)
Розглянуто довгі пластини головних уборів зі степових комплексів Скіфії, на яких присутні орнітоморфні зображення. Зроблено спробу ідентифікації птахів та інтерпретації їх семантичного навантаження.