Особливості остеологічних ознак риб роду Barbus (Cyprinidae, Cypriniformes) фауни України - Романь, А.М. (Збірник праць Зоологічного музею, 2012)
Наведено розширені описи скелетів п’яти представлених у фауні України таксонів роду Barbus: B. b. borysthenicus, B. b. barbus, B. petenyi, B. tauricus і B. waleckii. Розглянуто остеологічні особливості та проведно аналіз елементів скелету зазначених таксонів для виділення основних таксономічних ознак.