Еколого-фауністичний огляд тетраніхових кліщів (Trombidiformes, Tetranychidae) Чорноморського біосферного заповідника - Жовнерчук, О.В. (Збірник праць Зоологічного музею, 2014)
Досліджено видовий склад та деякі особливості екології кліщів-тетраніхід Чорноморського біосферного заповідника. На 58 видах рослин виявлено 20 видів із 11 родів тетраніхових кліщів. Встановлено деякі закономірності поширення та трофічної спеціалізації тетраніхід на даній території. У досліджених матеріалах виявлено нові для фауни України рід Mesobryobia (Wainstein, 1956) та види кліщів: Mesobryobia terpoghossiani (Bagdasarian, 1954) ─ на Artemisia marschalliana та Agropyron sp.; Aplonobia richteri (Bagdasarian, 1954) ─ на Jurinea longifolia; Aplonobia shirakensis (Reck, 1956) ─ на Agropyron sp.; Tetranychus lonicerae Beglyarov, Mitrofanov, 1973 ─ на Trifolium sp.