Сучасний склад іхтіофауни басейну Середнього Дніпра (фауністичний огляд) - Мовчан, Ю.В.; Романь, А.М. (Збірник праць Зоологічного музею, 2014)
Наведені дані щодо видового складу круглоротих і риб чотирьох водосховищ (Канівського, Кременчуцького, Дніпродзержинського та Дніпровського) та їх основних приток. На сучасному етапі іхтіофауна басейну Канівського водосховища нараховує 51, Кременчуцького ─ 46, Дніпродзержинського ─ 43 і Дніпровського ─ 54 види. Загалом іхтіофауна басейну Середнього Дніпра нараховувала до 68 видів (56 у минулому, 62 зараз), таких, що вже зникли ─ 6 (A. gueldenstaedtii, A. stellatus. H. huso, R. frisii, B. borysthenicus, S. labrax), нових видів ─ 12 (C. cultriventris, P. parva, A. pontica, L. gibbosus, P. demidoffii, G. baloni, P. glenii, B. brauneri, N. ratan, M. batrachocephalus, K. longecaudata, K. caucasica), зміна видового складу риб по Середньому Дніпру досягає 26,5%.