До фауни бабок (Insecta: Odonata) Вінницької області України - Смірнов, Н.А.; Тарасенко, М.О. (Збірник праць Зоологічного музею, 2017)
Представлено нові та узагальнено раніше відомі дані про видовий склад і поширення бабок у Вінницькій обл. (Україна). З’ясовано, що в регіоні на даний час відомі знахідки не менше як 35 видів. Уперше для області наведено 9 видів бабок (Lestes virens, Erythromma viridulum, Aeshna mixta, Anax parthenope, Onychogomphus forcipatus, Orthetrum albistylum, O. brunneum, O. coerulescens, Sympetrum meridionale).