Пам'ятки скіфського часу у верхів'ях Псла - Білинський, О.О.; Кабанов, Д.О. (Археологія і давня історія України, 2015)
У роботі розглядаються пам'ятки скіфського часу у верхній течії Псла, встановляються територіальні межі цієї групи, проводиться кількісно-якісний аналіз пам'яток. На підставі особливостей матеріальної культури та специфічних рис пам'яток встановлюється їх місце серед лісостепових локальних варіантів. Висловлюється гіпотеза про напрямки та причини заселення регіону.