Розмірно-вікова та статева мінливість прудкої жаби, (Rana dalmatina Fitzinger in Bonaparte, 1839), з території України - Пєсков, В.М.; Петренко, Н.А. (Збірник праць Зоологічного музею, 2018)
Наведено результати дослідження розмірно-вікової та статевої мінливості прудкої жаби за 26 морфометричними ознаками. Виявлено, що за абсолютними значеннями ознак вибірки самців і самиць диференціюються на три розмірно-вікові групи (juvenis, subadultus і adultus). Доведено, що в усіх трьох розмірно-вікових групах самиці крупніші за самців. Показано, що в пізньому онтогенезі прудкої жаби статеві відмінності зростають із збільшенням віку особин.