Математичні диференційні моделі і методи оцінки кібербезпеки інтелектуальних комп’ютерних мереж керування технологічними процесами електропостачання залізниць - Стасюк, О.І.; Грищук, Р.В.; Гончарова, Л.Л. (Кибернетика и системный анализ, 2018)
Проведено аналіз проблеми кібербезпеки комп'ютерних мереж керування електропостачанням на рівні залізниці і запропоновано граф топології комп'ютерної мережі керування електроспоживанням. На основі теорії диференційних перетворень Пухова запропоновано ряд диференційних математичних моделей оцінки рівня кібербезпеки комп'ютерної мережі керування електропостачанням. Для диференційних зображень запропоновано критерій кібербезпеки і розроблено принцип мінімаксу для найгіршого варіанту поєднання інтенсивності кібератак і потоку захисних дій. Розроблено метод інтелектуального пошуку оптимальної стратегії кібербезпеки шляхом дослідження функціоналу на екстремум для стохастичної інтенсивності потоків кібернетичних атак.