До 80-річчя Іона Ізраїлевича Винокура (Археологія і давня історія України, 2010)
Наукова і освітянська спільнота України у 2010 р. відзначила 80-річчя від дня народження видатного українського вченого і педагога, доктора історичних наук, професора, академіка АН вищої школи і Української академії історичних наук, заслуженого працівника вищої школи України Іона Ізраїлевича (Срулевича) Винокура (1930—2006).