Періодизація пізнього палеоліту України - Залізняк, Л.Л. (Археологія і давня історія України, 2010)
Стаття є спробою узагальнення тривалих зусиль кількох поколінь дослідників в галузі періодизації та культурного поділу пізнього палеоліту України.