Вбрання скіфських амазонок - Клочко, Л.С. (Археологія і давня історія України, 2010)
У статті на підставі комплексного аналізу пам'яток образотворчого мистецтва, писемних даних та археологічних знахідок розглядається вбрання скіфських жінок-воїнів.