Поруйновані поховання в ареалі черняхівської культури - Кияшко, А.Г. (Археологія і давня історія України, 2010)
У статті розглядаються поруйновані поховання черняхівської культури. Обґрунтовано ритуальні мотиви руйнування поховань, а також запропоновано класифікацію таких поховань, в основі якої лежить ступінь їх зруйнованості.