Знахідки римських монет у Прикарпатті та питання грошового обігу - Вакуленко, Л.В. (Археологія і давня історія України, 2010)
У статті подано огляд знахідок римських монет на території Прикарпаття та розглядаються питання про час і джерела надходження римських грошей на територію племінної Європи, а також їх функції у варварському суспільстві.