Документальні матеріали з історії соборної діяльності Української автокефальної православної церкви (1921-1930) - Української православної церкви (1930-1937): Джерелознавчий аналіз - Преловська, І. (Інститут української археографії та джерелознавства ім. М.С. Грушевського НАН України, 2009)
Статтю присвячено огляду документальних архівних матеріалів Української автокефальної православної церкви (УАПЦ) (1921–1930) – Української православної церкви (УПЦ) (1930–1937), в яких відображено соборну діяльність упродовж 1921–1930 рр. Здійснено джерелознавчий аналіз документів, систематизовано архівні матеріали Першого (1921 р.) і Другого (1927 р.) Всеукраїнських Православних Церковних Соборів УАПЦ, а також упорядковано архівні матеріали і публікації у збірниках документів, які стосуються двох останніх Соборів цієї церкви у 1930 р.