Мініатюрні споруди. Зауваження на тему наявності глиняних моделей будівель у неолітичну та енеолітичну добу на території Європи — інтерпретаційні напрямки - Гарат, К. (Археологія і давня історія України, 2010)
У статті розглядається типологія, походження та інтерпретація глиняних моделей будівель доби неоліту та енеоліту.