Життєпис Лідії Савівни Шульгіної за матеріалами слідчої справи - Щербань, О.В. (Археологія і давня історія України, 2010)
На основі документів зі слідчої справи українського етнографа Лідії Шульгіної до наукового обігу вводяться досі невідомі фрагменти біографії дослідниці.