Обчислення стаціонарних характеристик одноканальних систем обслуговування з використанням розподілів фазового типу - Жерновий, Ю.В. (Кибернетика и системный анализ, 2018)
Здійснено аналіз результатів застосування гіперекспоненціальної і ерлангівської апроксимацій з параметрами парадоксального і комплексного типу для обчислення методом фіктивних фаз стаціонарних характеристик систем обслуговування типу G / G / m / 1. Результати верифіковано за допомогою імітаційних моделей.