Розв’язання бігармонічної задачі про згин пластини методом Рітца з використанням явних формул для сплайнів п’ятого степеня - Литвин, О.М.; Литвин, О.О.; Томанова, І.С. (Кибернетика и системный анализ, 2018)
Наведено алгоритм розв'язання бігармонічної задачі для жорстко защемленої пластини методом Рітца з використанням явних формул для сплайнів п'ятого степеня на трикутній сітці вузлів. Проведено обчислювальний експеримент із знаходження розв'язку задачі на квадратній області для різних схем розбиття.