Елліністичні глиняні півфігури з Ольвії - Шевченко, Т.М. (Археологія і давня історія України, 2016)
Публікуються півфігурні теракотові зображення жіночих персонажів з колекції розкопок Л.М. Славіна, які зберігаються в НФ ІА НАН України, аналізується їх атрибуція, причини поширення в елліністичний період і способи використання в культовій практиці.