Між Києвом і Львовом: Листування Юрія Меженка з Ярославом Дашкевичем (1945–1969) - Сварник, Г. (Інститут української археографії та джерелознавства ім. М.С. Грушевського НАН України, 2009)
У статті йдеться про взаємне листування між Юрієм Меженком (18.VI.1892, Харків – 21.ХІ.1969, Київ), видатним представником української книгознавчої науки, директором Бібліотеки Академії наук УРСР у Києві, та Ярославом Дашкевичем (нар. 13.ХІІ.1926, Львів), співробітником Львівської бібліотеки АН УРСР, згодом відомим українським істориком. Епістолярні матеріали, які збереглися у Відділі рукописних фондів і текстології Інституту літератури ім. Т. Г. Шевченка в Києві та приватному архіві Я. Р. Дашкевича у Львові, охоплюють 291 лист за 1945–1949 і 1956–1969 роки (перерва у листуванні була зумовлена арештом Я. Р. Дашкевича). У листах ідеться про підготовку та заборону проекту репертуару української книги (1798–1916 рр.), бібліографію й життя бібліотечних та наукових установ Києва та Львова в післявоєнний період.