Столиця Гетьманщини Глухів за планами XVIII століття - Ленченко, В. (Інститут української археографії та джерелознавства ім. М.С. Грушевського НАН України, 2009)
На тлі історії стародавнього міста України Глухова (у XVIII ст. резиденція гетьманів України) аналізуються плани Глухова 1746 та 1765 рр., у яких наведено списки мешканців та споруд міста.