Історіографія та проблеми каталогізації давніх оправ книг - Зінченко, С. (Інститут української археографії та джерелознавства ім. М.С. Грушевського НАН України, 2009)
Стаття присвячена проблемам атрибуції, описування, каталогізації та дослідження середньовічних оправ рукописів і стародруків. Через відсутність розробки чітких вказівок методів та методології ці питання в Україні досі не вирішені. Гостра необхідність проведення реєстрації та каталогізації давніх оправ, що зберігаються в Україні, обумовила доцільність використання різного рівня їхнього описування.