Представлення та відображення бібліотечних предметних класифікацій за допомогою інструментів онтологій - Овдій, О.М.; Проскудіна, Г.Ю. (Інститут програмних систем НАН України, 2006)
У роботі розглянуто предметні онтології (класифікації), що застосовуються у середовищі цифрових бібліотек. На прикладі комп’ютерної системи класифікації АСМ наводяться можливі варіанти представлення на основі сімейства стандартів W3C у форматі XML, RDFS, OWL. А також описано досвід роботи по відображенню бібліотечних предметних класифікацій за допомогою інструментів онтологій, з метою вирішення задач інтероперабельності.