Про деякі властивості множини розв'язків задачі комівояжера - Тимофієва, Н.К. (Управляющие системы и машины, 2018)
Для задачі комівояжера описано спосіб упорядкування маршрутів (відповідно і перестановок) підмножинами, який не залежить від структури вхідних даних певної задачі. Для одержаного упорядкування розроблено стратегію визначення тих підмножин, які містять глобальний розв’язок. Показано, що для подібних структур глобальні мінімум та максимум знаходяться в одних і тих же підмножинах. Використання цієї властивості дозволяє звужувати область пошуку оптимального розв’язку.