До історії написання М.І. Вязьмітіною праці «Искусство Скифии» - Бузько, О.В.; Саєнко, В.М. (Археологія і давня історія України, 2016)
У статті йдеться про історію написання неопублікованої наукової праці «Искусство Скифии» мистецтвознавиці і археолога Марії Вязьмітіної.