100-річчя з дня народження Президента Національної академії наук Украини академіка Бориса Євгеновича Патона (Управляющие системы и машины, 2018)
27 листопада 2018 р. виповнилось 100 років Борису Євгеновичу Патону, видатному вченому у галузі зварювальних процесів, металургії і технології металів, доктору технічних наук (1952 р.); Президенту НАН України (з 1962 р.), першому Герою України; директору Інституту електрозварювання імені Євгена Патона НАН України (з 1953 р.); генеральному директору Міжгалузевого науково-технічного комплексу «Інститут електрозварювання імені Є. О. Патона» (з 1986 р.); президенту Міжнародної асоціації академій наук (з 1993); члену Ради з питань науки та науково-технічної політики при Президентові України (з березня 1996 р.); голові Комітету з Державної премії України в галузі науки і техніки (з грудня 1996 р.); члену Державної комісії з питань реформування, розвитку Збройних сил України, інших військових формувань, озброєння та військової техніки (з березня 2003 р.); першому заступнику голови Національної ради зі сталого розвитку України (з травня 2003 р.).