Моделювання поведінки систем організації волонтерських обчислень у браузері з використанням Web Workers - Рибачок, Н.А. (Управляющие системы и машины, 2019)
Шляхом моделювання поведінки систем організації волонтерських обчислень у браузері із WebWorkers встановлено взаємозв’язок способів реалізації операцій серверу та властивостей системи браузерних волонтерських обчислень. Описано два набори реалізацій операцій серверу: один дає найшвидші обчислення, інший — мінімізує проблеми цих систем. Сформульовано список функцій системи, наявність яких необхідна для вирішення проблем волонтерів. Для вирішення задачі зручного керування системою наведено список функцій, необхідних адміністратору.