Обряд «проводи русалок» на північному сході Правобережного Полісся (термінологія, структура, ареалогія) - Ковальчук, Н.А. (Археологія і давня історія України, 2016)
У статті на основі систематизації та аналізу польового матеріалу, який стосується Київського та Житомирського Полісся, виявлено типи обряду троїцького циклу «Проводи русалок», з'ясовано варіативність його структурних елементів та обрядової термінології. Встановлено ареали поширення типів обряду у північно-східній частині Правобережного Українського Полісся.