Про деякі підходи до оцінки оптимального розв’язку задач комбінаторної оптимізації - Тимофієва, Н.К. (Управляющие системы и машины, 2019)
У комбінаторній оптимізації вхідні дані, за якими оцінюється результат розв’язку задачі, є випадковими величинами, які мають безладну структуру. Для оцінки результатів використовуються різні методи аналізу даних, а саме: кореляційні методи та такі, які ґрунтуються на розпізнаванні структури вхідної інформації.