«Ембріонний» етап формування давньоруських міст - Моця, О.П. (Археологія і давня історія України, 2016)
Процес становлення міста можна вважати найбільш ґрунтовним моментом формування Київської Русі. Саме із ним та на його базі розвивається давньоруська держава. Стаття присвячується розгляду питання генезису давньоруського міста.