Коростенщина в Овруцькій волості - Томашевський, А.П. (Археологія і давня історія України, 2016)
Стаття присвячена результатам дослідження давньоруських пам'яток Коростенського регіону на р. Уж як складової Овруцької волості. Розглядаються питання історії дослідження, досягнутого ступеню археологічної вивченості, хронологічного і просторового розвитку системи заселення Коростенщини, історико-географічні особливості регіону.