Урбаністичні процеси на території Верхнього Попруття в Х ст. - Возний, І.П. (Археологія і давня історія України, 2016)
У статті розглядаються урбаністичні процеси які відбувалися на території Верхнього Попруття в період становлення Київської держави. Увагу приділено одному з центрів зазначеної території, яким є комплекс ранньослов'янських поселень біля с. Ревно, що з початку Х ст. почав набувати рис раннього міста. Припускається що це міг бути один з великих адміністративно-оборонних, культових і виробничих центрів «племінного княжіння» хорватів.