Григорій Михайлович Курас (1957–2008) - Федорук, О. (Інститут української археографії та джерелознавства ім. М.С. Грушевського НАН України, 2009)
Сумна звістка прийшла із Нью-Йорка: 16 березня 2008 р. не стало Григорія Михайловича Кураса. У розквіті творчих сил після тяжкої хвороби відійшов невтомний працівник української культури, історик-джерелознавець із широким дослідницьким діапазоном, глибоко шанований на Сіверщині краєзнавець.