Розкопки древлянського городища VIII ст. в м. Малині - Петраускас, А.В.; Хададова, М.В. (Археологія і давня історія України, 2016)
Стаття присвячена малинському городищу, яка стала однією із пам'яток археології, які лягли в основу теорії раннього генезису міст в південноруських землях Київської Русі. Розглядається історія вивчення малинських старожитностей. Зроблено співставлення їх із матеріалами останніх археологічних досліджень 2016 р.