Про деякі особливості побудови онтологічних моделей предметних областей - Палагін, О.В.; Петренко, М.Г. (Управляющие системы и машины, 2019)
Розглянуто особливості різних моделей побудови онтологій предметних областей. Виконано їх порівняльний аналіз і показано, що перспективним напрямком є побудова веб-онтологій в середовищіProtйgй. Наведено приклад розробки такої онтології в інтегрованому середовищі онторедактора Protege, механізму міркувань Pellet і SPARQL-процесора з відповідними до неї запитами.