Динамічна побудова гілок на основі нелінійних оцінок у методі гілок та меж - Бойко, В.В.; Кузьменко, В.М.; Ненахов, Е.І. (Теорія оптимальних рішень, 2019)
Запропоновано спосіб динамічної побудови дерева розгалуження у методі гілок та меж, що означає зміну кореневої вершини та порядку інших вершин у процесі пошуку. Також запропоновано використання нелінійних оцінок. Такі зміни призводять до підвищення ефективності методу гілок та меж.