Iнтегрально-адаптивний автопiлот як засiб iнтелектуалiзацiї сучасного безпiлотного лiтального апарату - Гриценко, В.І.; Волков, О.Є.; Комар, М.М.; Шепетуха, Ю.М.; Волошенюк, Д.О. (Кибернетика и вычислительная техника, 2019)
Сучасні безпілотні літальні апарати (БпЛА) успішно використовують в різних галузях під час виконання науково-технічних, економічних, військових і ряду інших місій. Ефективність функціонування БпЛА визначається бортовим комплектом апаратних засобів та програмного забезпечення системи керування БпЛА. Процес удосконалення наявних систем керування має на меті розширення спектру завдань, які розв’язуються за допомоги БпЛА без безпосереднього залучення людини та запровадження додаткових інтелектуальних функції в роботу автопілота.