Система бездротового зв'язку 5G - Гриценко, В.І.; Суровцев, І.В.; Бабак, О.В. (Кибернетика и вычислительная техника, 2019)
Мета статті — проаналізувати архітектурні особливості, методи комунікації та завдання, покладені в основу проектування технології 5G. Результати. Показано, які конкретні технічні та технологічні проблеми повинні бути вирішені для досягнення широких можливостей мобільного зв'язку 5G. Водночас, технологію 5G незабаром буде стандартизовано та впроваджено у всьому світі, включаючи Україну. Можливість підключення безлічі зовнішніх пристроїв в умовах електромагнітних перешкод з використанням LTE-з'єднань у разі розподілення по великій площі та за суворих вимог до затримок виконання технологічних процесів дає змогу стверджувати, що технологія бездротового зв'язку 5G є необхідною і незамінною в дослідженнях і виробництві.